Montferland
Genieten in Montferland

Walliser Schwarznase 


De Walliser Schwarznase is een aandoenlijk oud Zwitsers schapenras met een kromme zwarte neus en krullerige wol, het ras heeft indrukwekkend horens. Het belangrijkste voor ons was het prettige karakter. Het zijn hele rustige aanhankelijke dieren die er ook nog eens heel leuk uitzien, een fantastisch hobby-schaap!


We zijn lid van de Vereniging van Speciale Schapenrassen en houden ons bezig met het fokken van dit hele leuke ras. Daarnaast willen we de lammeren wennen aan volwassenen, kinderen en honden zodat ze in ieder gezinssituatie zullen passen. 

We zijn zwoegervrij.


Op dit moment hebben we vier rammen (Sjefke, Jannes, Jimmy en James) en 13 ooien (Erna, Bollie, Wollie, Ellie, Sabien, Truus, Toos, Beatrix, Poppie, Snow, Lane, Teddy en Roos), allen zijn stamboek gekeurd, met Jimmy als TOPDIER met 87 punten en Sjefke als import ram met 0% inteelt percentage  

Onze lammeren zijn geboren! 8 rammen en 5 ooitjes, allen met Sjefke als vader. Er zitten een paar mooie rammen bij die we zeker aan gaan houden, alsook een tweetal ooien. De rest mag straks op zoek naar een nieuw huisje.


 

 

Walliser Schwarznase Erna


Walliser Schwarznase Ellie


Walliser Schwarznase Jimmy


De drachtige dames