Montferland
Genieten in Montferland

Walliser Schwarznase 


De Walliser Schwarznase is een aandoenlijk oud Zwitsers schapenras met een kromme zwarte neus en krullerige wol, het ras heeft indrukwekkend horens. Het belangrijkste voor ons was het prettige karakter. Het zijn hele rustige aanhankelijke dieren die er ook nog eens heel leuk uitzien, een fantastisch hobby-schaap!






We zijn lid van de Vereniging van Speciale Schapenrassen en houden ons bezig met het fokken van dit hele leuke ras. Daarnaast willen we de lammeren wennen aan volwassenen, kinderen en honden zodat ze in ieder gezinssituatie zullen passen. 

We zijn zwoegervrij.


Op dit moment hebben we drie rammen (Bert, Jimmy en James) en 9 ooien (Erna, Bollie, Wollie, Ellie, Sabien, Truus, Toos, Ineke en Beatrix),, allen zijn stamboek gekeurd, met Jimmy  en Bert als TOPDIER met 87 & 85 punten. Verder loopt Mr. X nog bij ons, een gecastreerde ram, die X poten heeft en daarom niet geschikt is om verder mee te fokken, maar lekker bij ons oud mag worden. 

Onze lammeren van 2021 zijn gekeurd en beide rammen (Gerrit en Fred) en ooi (Beatrix) zijn alle drie met JA+ goedgekeurd.

Ik heb 2 rammen (Johan en Harry) niet laten keuren, vanwege een niet geheel correcte tekening en deze hebben samen een mooi huisje gevonden in het westen van het land.  


 

 

Walliser Schwarznase Erna


Walliser Schwarznase Ellie


Walliser Schwarznase Jimmy
Walliser Schwarznase Erna en Lenie


Walliser Schwarznase Jimmy met daarachter Mr. X